Proptech

A digitalizálás 4 lépcsőfoka...

...ingatlancégek esetében. Bártfai Péter Proptech Hungary konferencián elhangzott előadásának címe így teljes. Ugyanakkor a valóság az, hogy a digitalizálás útjára lépni iparágtól és cégmérettől függetlenül is lehet. Ráadásul sokkal könnyebb, mint elsőre hinnénk.

De pontosan miről szólt ez az előadás?

"Az elmúlt évek 4 projektjének tapasztalatait osztom meg veletek, mely különböző digitalizáltsági szinten valósult meg. Elindulunk az olyan megoldásoktól, melyeket akár másnap be lehet vezetni cégetekben, végül pedig megnézzük, hogy a skála végén mi található, az egyedi fejlesztések világában."

Lássuk hát:

No alt text provided for this image

I. szint: Productivity eszközök

Nagyon egyszerű projektmenedzsment, folyamatkövető vagy feladatallokáló eszközök. Az egyszerűség persze viszonylagos, rendkívül sok, bonyolult folyamat átlátásra, könnyítésére szolgáló template van ezekben a szoftverekben, amelybe a belerázódás első olvasatra nehéznek tűnhet, de ez a legtöbb esetben csak az ismeretlentől való félelem. Az eszközök használata nagyon könnyen szokássá válik, mivel nagymértékben segíti a mindennapi munkavégzést.

A legnagyobb előnye egy ilyennek, hogy teljesen személyre szabható egyedi folyamatot lekövetni képes digitális rendszer, amely ráadásul nem igényel nagy kezdeti beruházást.

De nézzünk meg egy konkrét template-t, az általunk használt Clickup rendszerben található CRM rendszert:

No alt text provided for this image

Az ilyen rendszereket készítő cégek között elég nagy verseny van, kis túlzással minden héten kijön egy-egy új szoftver, a legnagyobbak és a leginkább elterjedtek az alábbiak:

Ezek ára 10-15 USD/felhasználó/hó, így nincs kezdeti beruházás, SaaS alapon működnek kivétel nélkül.

II. szint: Dashboardok és automatizáció

"Az excel a mai világ legelterjedtebb vállalatirányítási rendszere" - tartja a mondás.

Ha már ez egy adottság, használjuk ki! Erre az alábbi két szoftver tökéletes megoldás tud lenni:

Például egy ilyen oldal gyors létrehozásával, excel alapú adatokból:

No alt text provided for this image

Ezek a szoftverek alkalmasak arra, hogy ha fogunk egy adathalmazt és drag&drop módszerrel "beledobjuk" ezekbe az alkalmazásokba, akkor kimutatásokat, elemzéseket, grafikonokat készít belőle pillanatok alatt. Ezekhez továbbra sem kell külső szakértő vagy IT fejlesztő, elég házon belül egy dedikált ember mélyebb megértése és betanulása.

"A legnagyobb előnye ezeknek, hogy real time frissülő adatbázisokra épülnek, emiatt a dashboardok is szintén valósidejűek lesznek."

A Zapier alkalmazása ezt az integráltságot növeli tovább, lényegében mindent mindennel összeköt, mozgatja az adatokat és automatizálja a repetitív munkafolyamatokat.

"Mindenkinek vannak repetitív munkafolyamatai, érdemes elgondolkodni azon, hogy ezeken hogyan lehet spórolni."

III. szint: Célpiacra szánt dobozos termékek

Ezeket a megoldásokat ugyan minden cég ismeri, viszont sok esetben a problémafókuszú megközelítés hiányából fakadóan nem feltétlen kerül kihasználásra a végtelenhez közelítő lehetőségek száma.

A prezentációban említett példa egy konkrét esettanulmány volt, mely részletesen bemutatásra kerül a közeljövőben.

Röviden:

No alt text provided for this image

És hogy erre milyen választ találtunk:

No alt text provided for this image

IV. szint: Egyedi folyamatokra szabott szoftveres megoldás

Sok stigma van az egyedi igényekre készített szoftvereken, ennek főként az az oka, hogy a régmúltban ezek úgy készültek, hogy nem kaptak megfelelő támogatást a stakeholderektől.

"Ha nem tesztek elég időt és energiát a kialakításába, olyan termék készül, amelyet mindenki utálni fog. Ezek szinte kivétel nélkül a kukában landolnak, a kérdés csak az, hogy mikor.."

Akkor érdemes nekiállni egy ilyennek, ha a piacon már nem található olyan dobozos termék, amely egy minimális átszabással a cégre igazítható lenne.

Ez viszont akkor tud működni, ha odaengeditek a kulcsembereiteket, az operatív szintet végző dolgozókat.

Egy ilyen rendszer drága.

Egy német ingatlanfejlesztő cég a teljesen papír alapú működésből egy ilyen segítségével állt át digitális működésre. Nagyon hosszú folyamat volt, hónapokig folytak a workshopok, mire kialakult a termék, amit tényleg tudtak használni. Ez a projekt a Szintézis-Net irányítása alatt ment végbe.

No alt text provided for this image

Összefoglalásképp, hogyan is kezdjük?

  • A cégben keressük meg az operatív szinten működő kulcsembereket.
  • Problémakötpontúan nézzük meg, mi az ami igazán fáj, hol van a legnagyobb fájdalompont?
  • Nézzünk körül a piacon, milyen elérhető termékek vannak?

Sok, már meglévő, olcsó vagy ingyenes szoftver lesz, ezt bizton állíthatjuk. Így leginkább igény és akarat, nem pedig pénz kérdése a digitalizáció útjára lépni.